• +36203747816
  • horvath.arpad@napelemneked.eu
  • Budapest
Napelem hírek
Hogyan alkalmazhatjuk a blokkláncot és a tokenizálást az energiaiparban?

Hogyan alkalmazhatjuk a blokkláncot és a tokenizálást az energiaiparban?

Az energiaszektor a blokklánc és a tokenizáció bevezetésének korai szakaszában jár, hogy fenntarthatóbb és környezetbarátabb iparágat hozzon létre. A blokklánc technológiát különféle célokra lehet hasznosítani, mint például az energiaadminisztráció (termelési adatok gyűjtése és elszámolása), valamint a befektetők bevonása.

A folyamatok egyszerűsítésével és az energiafelhasználás csökkentésével a blokklánc segíthet csökkenteni a kibocsátást, és zöldebbé teheti az energiaszektort. Ahogy az iparág egyre jobban megismeri a blokklánc technológia lehetséges alkalmazásait, várhatóan annak integrációja további környezeti előnyökhöz vezet.

A Khaleej Times beszélt Peter Bahorecz-szel, a SunMoney Solar Group hálózati igazgatójával, hogy megértse, hogyan segíthet a születőben lévő technológia egy zöldebb jövő biztosításában.

Peter Bahorecz, chief networking officer, SunMoney Solar Group

Szemelvények:

Átalakulás előtt áll a megújuló energiaipar?

A megújuló energiaipar valóban átalakulás előtt áll, és az egyik növekvő hajtóerő a blokklánc technológia és a mesterséges intelligencia megjelenése. Ezek a fejlesztések jelentős mértékben megváltoztathatják az energia előállításának, elosztásának és fogyasztásának módját, ami egy fenntarthatóbb és hatékonyabb iparághoz vezet.

Hogyan teremthetünk gazdagságot, miközben segítünk megmenteni a bolygót?

A jólét megteremtése és a bolygó megmentésének elősegítése olyan  kezdeményezésekkel érhető el, mint például a miénkhez hasonló közösségi napenergia-programok. Közösségi napenergia-programunk fő célja, hogy rávegye az embereket arra, hogy törődjenek a környezettel, tudva, hogy ezzel valóban pénzt is kereshetnek. A közösség növekedésével egyre több napelemes farm kerül be a programba, és több részvényt vásárolnak a tagok, ami a résztvevők havi bevételének növekedését eredményezi. Ez a helyzet egyaránt elősegíti a pénzügyi növekedést és a környezet megóvását, így vonzó választási lehetőséget jelent azok számára, akik egy fenntartható jövőt szeretnének támogatni. Egy ilyen program arra ösztönzi az embereket, hogy fektessenek be olyan környezetbarát projektekbe, amelyek összhangban állnak pénzügyi érdekeikkel.

Hogyan használja az energiaszektor a blokkláncot és a tokenizálást a környezet javára?

Mi, a SunMoney Solar Group, megtesszük az egyik első lépést ezen a területen. Sajnos az iparban sokan még nem tudják, mennyi blokklánc-technológiát lehet integrálni, és milyen lehetőségek rejlenek benne.

 

Hogyan jellemezné a megújuló eszköz tokenek irányába történő elmozdulást?

A megújuló eszköz tokenek felé való elmozdulás jó lépésnek tekinthető a megtakarítások infláció elleni védelmében. Például tokenjeink, az SDBN1 és SDBN2  deflációs tokeneknek tekinthetők, mivel korlátozott kibocsátásúak, stabilitást és megtérülést biztosítva a technológia folyamatos fejlesztésével és a piaci trendekhez való alkalmazkodással. A megújuló eszközökkel fedezett tokenekbe való befektetés fedezetet nyújt az infláció ellen, miközben támogatja a megújuló energiaforrások növekedését.

Mennyire kritikusak a tokenek ma a kriptopiacon?

A tokenek manapság egyre kritikusabbak a kriptopiacon. Azonban sok kriptoprojekt alapja a jövőkép, nem pedig a tárgyi eszközök. Ezzel szemben a valódi naperőművekkel támogatott tokenek, mint például a SunMoney Solar ajánlatai, folyamatos kifizetést biztosítanak a token tulajdonosoknak, így stabilabb és megbízhatóbb befektetést jelentenek a változékony kriptopiacon.

Van-e konkrét oka/előnye, amiért a SunMoney Solar úgy döntött, hogy a blokklánc platformra vált?

A SunMoney Solar több okból is úgy döntött, hogy a blokklánc platformra vált. Közösségi napenergia-programunk és üzleti modellünk közel egy évtizede működik. A közelmúltban, 2021-ben bemutattunk egy új terméket, amely integrálja a közösségi napelem-programot a mesterséges intelligencia által vezérelt online marketinggel, hogy növelje a tudatosságot és felerősítse a program növekedését. Ez az új program a kriptobefektetőket is szem előtt tartva készült. Három népszerű trendet építettünk be – a napenergiát, a mesterséges intelligencia által működtetett online marketing értékesítési rendszereket és a blokklánc-technológiát. Ennek a triónak a kombinációjával új pályára tudtuk állítani cégünket.

Hogyan működik ez az Egyesült Arab Emírségekben?

Az Egyesült Arab Emírségek úttörő szerepet játszottak a blokklánc és a kriptovaluta elterjedésében. 2020-ban az egyik első ország lett, amely olyan jogszabályt vezetett be, amely lehetővé teszi a digitális eszközök energiakereskedelemben való felhasználását. Ez a lépés számos lehetőséget nyitott meg a helyi vállalkozások és a nemzetközi befektetők számára egyaránt. Ezen túlmenően a kormány lépéseket tesz annak érdekében, hogy határain belül a blokklánc-technológiát felelősségteljesen alkalmazzák: megfelelő környezetet biztosító keretrendszereket hoz létre a felhasználók számára, szabályozza a kriptobefektetéseket és -műveleteket, valamint olyan intézkedéseket vezet be, amelyek a csalás és a pénzmosás elleni küzdelmet célozzák. Az Egyesült Arab Emírségek célja, hogy regionális vagy globális szinten a kriptovaluták vezető célpontjává váljon, és ezt a célt osztjuk, hogy úttörő szerepet töltsünk be a megújuló energiaforrások terén a kriptopiacon.

Miben különbözik az eszközalapú, értékteremtő kriptovaluta token a hagyományos kriptovaluta tokentől?

Az eszközalapú, értékteremtő kriptovaluta tokenek több szempontból is különböznek a hagyományos kriptovaluta tokenektől. Ezeknek a tokeneknek, például az SDBN tokeneknek az elsődleges fókusza nem az árfolyamon van, hanem az osztalékfizető részvényekhez hasonló stabil, állandó bevételi forrás biztosítására. Ennek a megközelítésnek a célja a kriptográfiai piac reformja azáltal, hogy stabilitást, megbízhatóságot és a blokklánc-technológia előnyeit kínálja, megkülönböztetve azokat a spekulatívabb befektetésektől, amelyek általában megtalálhatók a kriptopiacon.