• +36203747816
  • horvath.arpad@napelemneked.eu
  • Budapest
Napelem hírek
Az Ambri energiatároló megoldása megkapta az UL 1973 tanúsítványt

Az Ambri energiatároló megoldása megkapta az UL 1973 tanúsítványt

A megújuló energia sok szempontból előnyös számunkra, és nem káros kibocsátású energiaforrás, amely természeti erőforrásokat, például nap-, szél-, vízenergiát, biomasszát stb. használ fel energiatermelésre. Azonban továbbra is probléma van a hosszú távú energiatároló rendszerekkel, amelyek képesek támogatni a hálózatot szakaszos időkben. Erre a célra a lítium-ion akkumulátor alapú megoldás lehetett volna, de magas az energiatárolási költsége.

A probléma megoldására néhány évvel ezelőtt Donald Sadoway professzor és David Bradwell, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) munkatársa kifejlesztett egy folyékony fém akkumulátor technológiát, amely alacsony költségű, nagy kapacitású, hatékony, hosszú élettartamú és könnyen gyártható. . Ideális villamos energia tárolására az elektromos hálózaton.

2010-ben Donald Sadoway, David Bradwell és Luis Ortiz megalapította a Liquid Metal Battery Corporation-t Bill Gates és a francia Total SA energiacég alaptőkéjével. Az irodák a Massachusetts állambeli Cambridge-ben voltak, ezért a céget Ambrinak nevezték el.

Több mint egy évtizeddel később az Ambri folyékony fém alapú energiatároló megoldása megkapta az UL 1973 tanúsítványt, amely lehetővé teszi álló és mozgató segéderőművekben történő használatát, miután sikeresen megfelelt a szabvány vonatkozó követelményeinek.

„A tanúsítás jelentős mérföldkövet jelent folyékony fém akkumulátor-technológiánk kereskedelmi forgalomba hozatalában azáltal, hogy tanúsítja, hogy következő generációs, kettős kapacitású celláink megfelelnek a legmagasabb biztonsági előírásoknak” – mondta David Bradwell, a vállalat technológiai igazgatója és társalapítója . Ambri. „Nemrég bejelentett együttműködésünk az Xcel Energy-vel bemutatja ennek az új generációs cellának a nagy teljesítményét, és azt üzeni az iparágnak, hogy technológiánk úgy fejlődik, hogy a biztonság és a megbízhatóság veszélyeztetése nélkül megfeleljen a piaci és vásárlói igényeknek.”