• +36203747816
  • horvath.arpad@napelemneked.eu
  • Budapest
Napelem hírek
A SolarDuck és az RWE tengeri úszó napelemparkot építenek az Északi-tengeren

A SolarDuck és az RWE tengeri úszó napelemparkot építenek az Északi-tengeren

Együttműködési megállapodást írt alá a német RWE energetikai cég és a holland-norvég SolarDuck cég a tengeren lebegő napelemparkok

használatának fejlesztésére . Az RWE befektet az első offshore kísérleti projektbe a lebegő szoláris technológia fejlesztésére összpontosító együttműködés részeként.

A projekt az együttműködés első lépése, és megalapozza egy nagyobb demonstrációs projektet a Hollandse Kust West (HKW) holland tengeri szélerőműparkban. Az RWE pályázatot ír ki erre a projektre, és ajánlatába bevonta a SolarDuck-ot a tengeri úszó napelem és integrált tárolási megoldások rendkívül innovatív kombinációjával.

A technológia fejlesztésének felgyorsítása érdekében az RWE 2023-ban befektet a SolarDuck „Merganser” nevű, 0,5 MWp névleges kapacitású, teljes körű offshore pilotjába. lesz a SolarDuck első offshore pilótája, miután tavaly Hollandiában sikeresen telepítették a szárazföldi pilótát. A Merganser az RWE és a SolarDuck számára fontos, első kézből származó tapasztalatokat biztosít a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő offshore környezetben. Ezek a tanulságok lehetővé teszik a technológia gyorsabb kereskedelmi forgalomba hozatalát 2023-tól.

napenergia-farmok tengeri kihelyezéséhez olyan technológiára van szükség, amely képes ellenállni a zord tengeri körülményeknek, beleértve a magas hullámokat, az erős szeleket és a korrozív környezetet. A SolarDuck egyedi, háromszög alakú platformját úgy tervezték, hogy több méterrel a víz felett lebegjen, szőnyegszerűen követve a hullámokat.

A tengeri lebegő napenergia tengeri szélerőműparkba történő integrálása az óceáni tér hatékonyabb felhasználását jelenti energiatermelés céljából, és szinergiákat tesz lehetővé a több forrásból származó megújuló energiaerőmű építése és karbantartása tekintetében . Az eredmény egy kiegyensúlyozottabb termelési profil a szél- és napenergia-források egymást kiegészítő jellege miatt.

A „Merganser” projekttel és a HKW-vel való együttműködésre építve az RWE és a SolarDuck új lehetőségeket fog feltárni azzal a céllal, hogy kereskedelmi, offshore lebegő napelemparkokat fejlesszenek ki önállóan és hibriden egyaránt. Az RWE vezető globális piaci pozíciójának és a SolarDuck technológiai és kereskedelmi találékonyságának kombinációja tökéletes alapot teremt e nagy potenciállal rendelkező technológia alkalmazásának felgyorsításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük